Trener og rennarangørs ansvar ved organisert trening/ renn

Trener /rennarrangør er ansvarlig for sikkerheten til de skiløperne som deltar i organisert trening/renn innenfor det tildelte området.

Det er derfor treneren/lederens ansvar å gjøre seg kjent med de sikrings-tiltakene som er gjennomført i det tildelte trening/rennområdet og som altså tar utgangspunkt i normal bruk av nedfarten.

Ved stikking av løyper må farten derfor begrenses i forhold til sikrings-tiltakene.
Vær spesielt oppmerksom når løypene stikkes i nedfartens ytterkant. Da er det ekstra viktig å vurdere faremomenter som faste installasjoner, spesielle terrengmessige farer og ikke minst fallsonene.
Det er viktig at oppbremsingsområdet ved slutten av løypa har et tilstrekkelig omfang/avgrensning.

Ønskes sikringstiltak utover det som er tilpasset den normale bruken av nedfarten, vil dette være trener/rennarrangørens ansvar. Spesielt vil dette gjelde for renn og renntrening hvor det finnes egne regler for sikringstiltakene og hvor rennarrangøren er ansvarlig for disse.

Rydding av trenings/rennområdet er trener/rennarrangørens ansvar og skal utføres umiddelbart etter at treningen/rennet er avsluttet.

Med bakgrunn i at trener/rennarrangøren har et ansvar overfor egne utøveres sikkerhet, er det viktig at trener/rennarrangør også kontrollerer at sikringstiltakene overfor publikum fungerer tilfredsstillende såvel før som under treningen/rennet.

Søk

Diverse:

Skjermbilde 2019-02-05 kl. 10.06.39.png

ALF 50 år! Jubileum og landsmøte 24-25. april. Vi hilser medlemmer, samarbeidspartnere og andre med hjerte for alpinbransjen velkommen til Trysil i april. Hold av datoene allerede nå!  Foreløpig informasjon

 ALF kurs

ALF tilbyr følgende kurs i sesongen 2018/19: Driftslederkurs for skitrekk, driftslederkurs for stolheis, sikkerhetsstyringsseminar, skipatruljekurs, preppekurs (dokumentert opplæring av førere av prepareringsmaskiner), parkbyggerkurs, kurs i snølegging/snøproduksjon. For mer informasjon se: http://www.alpinanleggene.no/kurs

Snøskredskolen

Rettsavgjørelser

Kontakt oss:

Alpinanleggenes Landsforening

 Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo, Norge

Telefon +47 22 46 46 60

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

LogoSBF liten

Vår samarbeidspartner Skiskolenes bransjeforbund

Gjensidige logo vertVår samarbeidspartner Gjensidige Forsikring