Trener og rennarangørs ansvar ved organisert trening/ renn

Trener /rennarrangør er ansvarlig for sikkerheten til de skiløperne som deltar i organisert trening/renn innenfor det tildelte området.

Det er derfor treneren/lederens ansvar å gjøre seg kjent med de sikrings-tiltakene som er gjennomført i det tildelte trening/rennområdet og som altså tar utgangspunkt i normal bruk av nedfarten.

Ved stikking av løyper må farten derfor begrenses i forhold til sikrings-tiltakene.
Vær spesielt oppmerksom når løypene stikkes i nedfartens ytterkant. Da er det ekstra viktig å vurdere faremomenter som faste installasjoner, spesielle terrengmessige farer og ikke minst fallsonene.
Det er viktig at oppbremsingsområdet ved slutten av løypa har et tilstrekkelig omfang/avgrensning.

Ønskes sikringstiltak utover det som er tilpasset den normale bruken av nedfarten, vil dette være trener/rennarrangørens ansvar. Spesielt vil dette gjelde for renn og renntrening hvor det finnes egne regler for sikringstiltakene og hvor rennarrangøren er ansvarlig for disse.

Rydding av trenings/rennområdet er trener/rennarrangørens ansvar og skal utføres umiddelbart etter at treningen/rennet er avsluttet.

Med bakgrunn i at trener/rennarrangøren har et ansvar overfor egne utøveres sikkerhet, er det viktig at trener/rennarrangør også kontrollerer at sikringstiltakene overfor publikum fungerer tilfredsstillende såvel før som under treningen/rennet.

Søk

Diverse:

210Fnuggstjernemedtekst

Hold deg oppdatert på akkurat ditt favorittanlegg. I fjor ble bransjens egen digitale informasjonstjeneste fnugg lansert. Publikum kan nå laste ned tjenesten i App-store eller Google Play, alternativt gå inn på www.fnugg.no og få oppdatert informasjon om vær, føre, åpne bakker/heiser, åpningstider og mye annet. 125 anlegg er med så langt. 

Alpinmessen på Storefjell 10. og 11. mai

Du har vel satt av datoene?  Bransjens egen messe; Alpinmessen, avholdes den 10. og 11. mai 2017 på Storefjell Resort Hotel. Messen er en sentral møteplass for alle i alpinbransjen og den perfekte utstillingsplassen for alle som selger/ønsker å selge sine produkter til alpinbransjen. Er du utstiller så meld deg på snarest, hallene er snart fulle! Nærmere informasjon om Alpinmessen og mulighet for å bestille inngangskort/messekort (for både besøkere og utstillere) vil bli sendt ut i løpet av kort tid.

Ønsker du mer informasjon? Se toppmenyen (messe) eller ta kontakt med Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

ALF kurs

ALF tilbyr følgende kurs: Sykkelpatruljekurs, Driftslederkurs Skitrekk, Driftslederkurs Stolheis, Redning Stolheis, Lederkurs, Skipatruljekurs, Preppekurs, Parkbyggerkurs. Vi sender fortløpende ut informasjon om ALFs kurs via mail (til våre medlemmer) og informerer også om kommende kurs via nyhetsbrev/hjemmeside og sosiale medier. 

 

Snøskredskolen

Kontakt oss:

Alpinanleggenes Landsforening

 Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo, Norge

Telefon +47 22 46 46 60

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

LogoSBF liten

Vår samarbeidspartner Skiskolenes bransjeforbund

Gjensidige logo vertVår samarbeidspartner Gjensidige Forsikring