Vassfjellet frifunnet i akeulykke

Vassfjellet frifunnet i akeulykke

Vassfjellet har anlagt et aketilbud i alpinanlegget basert på Taubanetilsynets godkjennelse av oppfarten og ALFs retningslinjer for nedfarten. Skadelidte akte ut av akenedfarten og traff et rotvelt. Sør-Trøndelag politidistrikt hadde ilagt Vassfjellet Skiheiser en bot på kr. 75 000 for å ha forvoldt en skade i forbindelse med en akeulykke.

Alpinanlegget nektet å vedta boten, og saken ble til behandling i Sør-Trøndelag tingrett. 

Retten kom til at Vassfjellet ikke har opptrådt uaktsomt og således ikke er strafferettslig ansvarlig for den skade som skadelidte ble påført ved ulykken. 

Les mer …

Rettsavgjørelser - Bjorliulykka

Redusert straff for føreren av tråkkemaskina.

Saken ble behandlet i Nord-Gudbrandsdal tingrett som avsa dom 10.11.04.

Etter en samlet vurdering kom tingretten til at tiltalte ikke opptrådte tilstrekkelig aktsomt i den foreliggende situasjon ved å rygge maskinen uten å forvisse seg om blindsoner og forvisse seg om at ryggingen kunne skje uten skade og fare for andre og at han derfor har utvist straffbar uaktsomhet.

Les mer …

Akeulykke på Budor

Akeulykke på Budor - anlegget frifunnet

I Hedemarken tingrett ble Budor Sport og fritid/ Gjensidige Nor dømt erstatningsansvarlig på objektivt grunnlag for skade i forbindelse med akeulykke med bakgrunn i Tivoliloven. Saken ble anket til Eidsivating Lagmannsrett hvor Budor Sport og fritid/ Gjensidige Nor ble frifunnet for erstatningsansvar.

Saken ble anket til Høyesterett. Kjæremålsutvalget nektet saken fremmet for Høyesterett. Lagmannsrettes dom blir dermed stående.

Les mer …

Søk

Diverse:

LES SKIHEISEN NR: 100 HER

LES ALF NYHETSBREV JANUAR HER

ALPINMESSE IGJEN I VÅR! 23. 24 MAI 2018

210Fnuggstjernemedtekst

Oppdatert informasjon om vær, føre, åpne bakker/heiser, åpningstider og mye annet fra over 130 norske anlegg: Du har vel lastet ned fnugg, alpinbransjens egen digitale informasjonstjeneste? Tjenesten kan lastes ned i App Store og Google Play, alternativt gå inn på www.fnugg.no Velkommen ut! 

 ALF kurs

ALF tilbyr følgende kurs i sesongen 2017/18: Driftslederkurs Skitrekk, Driftslederkurs Stolheis, Redningssamling, Kriseseminar, Skipatruljekurs, Preppekurs, Parkbyggerkurs. Datoer og nærmere informasjon legges fortløpende ut på ALF´s hjemmeside (kurs) og det informeres også i sosiale medier, i vårt nyhetsbrev etc. Invitasjoner sendes i tillegg til ALF´s medlemmer per e-mail. 

Snøskredskolen

Kontakt oss:

Alpinanleggenes Landsforening

 Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo, Norge

Telefon +47 22 46 46 60

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

LogoSBF liten

Vår samarbeidspartner Skiskolenes bransjeforbund

Gjensidige logo vertVår samarbeidspartner Gjensidige Forsikring