Alpinanleggenes Landsforening (ALF)

Alpinanleggenes Landsforening (ALF) er bransjeforeningen for alpinnæringen i Norge, og for det enkelte alpinanlegg. Viktige temaer for ALF er sikkerhet innenfor alt som har med ski og alpin skikjøring å gjøre enten det gjelder alpint, snowboard eller telemark, samt sikker transport med skitrekk, skiheiser og stolheiser. 

ALF jobber også med prosjekter for økt rekruttering av nye skikjørere til norske anlegg sammen med sterke kommersielle partnere og gjennom PR og media.

Foreningen ble stiftet i desember 1969 under navnet Norske Ski- og Fjellheisers Forening (NSHF) med 35 medlemmer. Formålet med stiftelsen var å samle selskap og firmaer som driver ski- og fjellheiser i et landsforbund. I 1993 ble det etablert et heltidssekretariat og i 2003 ble navnet endret til Alpinanleggenes Landsforening (ALF). 

Foreningen ivaretar medlemmenes interesser innad og utad, fremmer et godt samarbeide medlemmene i mellom, hjelper det enkelte medlem med råd og veiledning, og tar hånd om problem som krever samlet vurdering. 

ALF er en av de eldre alpin-bransjeforeningene i Europa og har god dialog med bransjeforeningene i Norden og alpelandene. 

I dag har foreningen litt over 200 medlemsanlegg, og omkring 35 leverandører som er assosierte medlemmer. ALF organiserer over 95% av den samlede alpinomsetningen i Norge. 

Når det gjelder ALFs viktigste virkeområder og aktiviteter kan nevnes: 

 

SIKKERHET 

Anbefalte retningslinjer innenfor diverse områder, for eksempel: malverk for sikkerhetsstyring, ansvar og sikkerhet i nedfart, skaderegistrering etc. 

Gratis utlån av hjelmer i samarbeid med Gjensidige. (Det er delt ut over 25.000 hjelmer til norske anlegg siden nittitallet). Generelt forebyggende arbeid for å sikre trygge skiopplevelser. 

 

KURS/OPPLÆRING

Driftslederkurs for skitrekk, driftslederkurs for stolheis, skipatruljekurs (inklusive medisinsk del og sikkerhetskurs med fokus på sikring/merking/polstring etc), prepareringskurs (dokumentert opplæring av førere av prepareringsmaskiner), kurs i parkbygging, kurs i snølegging/snøproduksjon.

Øvrige kurs etter behov (lederseminar, krisehåndteringsseminar, sikkerhetsstyringsseminar) etc.

 

MESSE 

ALF arrangerer annen hvert år Alpinmessen. Messen er en nettverksmesse for bedrifter innenfor alpinnæringen. Sist messe samlet 90 utstillende firmaer og åtti besøkende alpinanlegg, ca tusen personer i løpet av to dager. Neste messe arrangeres på Sundvolden Hotel 13-14. mai. Mer informasjon finner du her: Alpinmessen 2020

 

LEVERANDØRAVTALER

Diverse. Blant annet forsikringsavtalen - Gjensidige. 

 

MARKED 

Prosjekter og markedstiltak for økt bransjerekruttering/flere skikjørere til norske alpinanlegg.

 

MEDIA/STATISTIKK

Fakta og statistikk innenfor økonomi, sikkerhet, produkt og marked.

 

INFORMASJON 

Informasjonsformidling via flere kanaler, blant annet: 

SKIHEISEN - bransjeavis for alpinnæringen. 

* Nyhetsbrev 

* Sosiale medier: Facebook, Instagram, Twitter og Linkedin 

 

NÆRINGSPOLITIKK 

Kontakt med offentlige myndigheter og politikere for å bedre alpinnæringens rammebetingelser.

Fortløpende kontakt og dialog med bransjens tilsynsorganer Statens Jernbanetilsyn (SJT) for oppfart og Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap (DSB) for nedfart etc. 

 

fnugg.no

ALF driver og eier bransjens egen digitale tjeneste fnugg.no hvor publikum kan finne informasjon om norske skianlegg: vær- og føre, åpne/stengte heiser/bakker etc. Tjenesten er dessuten en god kilde til inspirasjon og viser mangfoldet av norske alpinanlegg over hele landet. Finnes både som app via Google Play og App Store og har også en egne sider på sosiale medier (Facebook og Instagram). 

 

Har du spørsmål, kontakt ALF´s administrasjon på tlf: 22 46 46 60 eller e-mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 Velkommen ut! 

 

Søk

Bransjen i nyhetene

Diverse:

Til informasjon:

ALFś medlemmer har tilgang til Smittevernveileder - for Covid19.

Versjon 2.0. finnes tilgjengelig på Intranett for medlemmer. 

 Skjermbilde 2020-11-12 kl. 14.42.55.png

Kontakt oss:

Alpinanleggenes Landsforening

 Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo, Norge

Telefon +47 22 46 46 60

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Gjensidige logo vertVår samarbeidspartner Gjensidige Forsikring